موضوع خوردگی در صنایع غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. زیرا علاوه بر خسارت های معمول در فرایند خوردگی، آلودگی محصولات غذایی را نیز به همراه خواهد داشت. در صنایع غذایی، خوردگی در حد بسیار بالا نمی باشد. بیشتر با اسیدها و قلیاهای ضعیفتر مواجه خواهیم بود. به خصوص در صنایع تولید لبنیات و آبمیوه با اسیدهای آلی مانند اسید استیک، اسید لاکتیک و اسید سیتریک سرو کار داریم. در صنایع غذایی احتمال وجود مواد قلیایی و پاک کنندههای اکسید کننده نیز وجود دارد. در این صنعت طیف وسیعی ازpH ، نمک، آب و سرکه وجود دارد که سبب خوردگی ظروف و تجهیزات تولید مواد غذایی میشوند. فولادهای زنگ نزن به دلیل مقاومت به خوردگی ذاتی بالا، سهولت تمیز کاری و ظاهری جذاب، به طور گسترده ای در صنایع غذایی و آشامیدنی مورد استفاده قرار می گیرند.
در صنایع فرآوری مواد غذایی به دلیل وجود مواد شیمیایی، سطوح بتونی معمول که بر پایه سیمان می باشند، مقاومت دائم نداشته و در برابر حملات شیمیایی خورده خواهند شد.لذا کلیه سطوح بتونی شامل کف ها، کانال ها، سامپ ها و دیوارها می بایست در مقابل بارهای شیمیایی حفاظت گردند.
برای دانلود پاورپوینت مربوط به خوردگی در صنایع مواد غذایی بر لینک زیر کلیک کنید
http://materials-engineering.mefile.ir
- ۹۵/۰۹/۱۹